Usein kysyttyä


Tästä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin, joita pukujen muutosompeluista kysytään ja muutamia ohjeita, miten kannattaa toimia, kun tuo pukua korjattavaksi. 



Mitä mukaan sovitukseen?


Ota mukaasi ne kengät ja alusasut, jotka olet juhlapäivänäsi pukemassa päälle. Eri liivit ja koronkorkeudet vaikuttavat pukusi istuvuuteen, joten niitä ei kannata vaihtaa viime metreillä. Jos olet aikeissa vaihtaa matalat kengät loppuillaksi, valitse suoraan matalampi korko alunperin. Monien senttien ero kenkien koroissa tarkoittaa aina kompromissia helman pituuden kanssa; se on eri kenkien kanssa joko liian lyhyt tai pitkä. 

Mikäli olet suunnitellut tiettyä kaulakorua, joka vaikuttaa puvun pääntien linjaan, ota se myös mukaan. On mukavampi katsoa aina kokonaisuutta ja sitten yhdessä päättää, mitä muutoksia puvulle tehdään.

Huomioithan myös muut sovittajat ja tilan, ja otat mukaan korkeintaan yhden makutuomarin mukaasi! HUOM! Lastenvaunujen kanssa ei pääse suoraan sisään. Meille on pari porrasta ja kapeahko oviaukko.

Aikataulu 


Hääpukua ei kannata korjauttaa liian aikaisin, koska mitään niin muuttuvaa kuin naisen vartalo on vaikea keksiä. Toivomme, että varaat sovitusaikasi ajankohtaan noin kahta kuukautta ennen häitä, mutta jos olet raskaana, kaksi viikkoa ennen on sopiva ajoitus - ole kuitenkin todella hyvin ajoissa meihin tilanteestasi. Emme kuitenkaan pysty kesäsesongin aikana ottamaan sisään kymmentä pukua viikossa, joten varaa mieluusti aikasi ajoissa oikealle viikolle. Hääpäivä on muutenkin meille tärkeä tieto, kun otat yhteyttä.  

HUOM! Kesäkuukausien sovitusaikoja on rajatusti, ja sovituspäivät saattavat mennä täyteen jo yli kahta -kolmea kuukautta ennen sovitusaikaa. Suosittelemme varaamaan sovitusajan hyvin ajoissa, vaikka sinulla ei vielä olisikaan kenkiä tai alusasua hankittuna.



Korjaustyöt 


Nyrkkisääntönä on, että pienennys onnistuu aina, maltillinen suurennus suurimmassa osassa pukuja. Eli : 
-kaikki lyhennykset ja kavennukset 
-suurennus nyörityksellä 
-nyörityksen vaihto 
-olkainten vaihto 
-nostot ja lenkit 
-olkainten vaihto ja lyhennys/pidennys ovat perustöitä, joita varten sinun ei tarvitse tuoda pukua ennakkoon nähtäväksi. 

Mutta jos: 
- haluat isoja osia pois tai lisättäväksi pukuusi, esimerkiksi kauluksen tai helman kerroksia 
- pukua suurennetaan yli 5 cm ilman nyöritystä 
- haluat pukuun hihat tai boleron - oikean materiaalin ja sävyn löytäminen vie pitkään ja materiaalitoimittajien lähetysajat voivat kestää viikkoja.
- haluat arvion uusien koristelujen tekemisestä voit varata arviointiajan aiempaan ajankohtaan, jossa annamme kirjallisen arvion puvun tarvitsemista töistä ja niiden hinnasta. Korjausarvion hinta on 20€ ja se on oiva työkalu myös silloin, jos nettikaupasta tilatun puvun kohtalo askarruttaa.



Tarvikkeet ja alushameet

 

Nyörejä, kankaita, pitsiä ja helmiä löytyy meiltä lukuisia eri vaihtoehtoja, joten niitä ei tarvitse tuoda mukana. Myymme sähkönpoistosprayta, jota käytetään sifongin ja tyllien sähköisyyden poistoon ja pukupusseja, joihin mahtuu isoinkin puku. Erilaiset vannehameet kapeisiin ja leveisiin pukuihin saat  myös meiltä.

Valikoimassamme on myös paljon erilaisia yläosia, boleroita, huiveja ja pitsipaitoja.